Svensk Form hos Designonline

Svensk Form VD, Ewa Kumlin besökte Designonline på plats i Kalmar i mars. Syftet med besöket var att träffas för att diskutera ett fördjupat samarbete kring designfrågor. Det var ett givande möte med diskussioner om hur vi gemensamt kan marknadsföra och sälja svensk design både i Sverige och utomlands.

Då vi sedan flera år är medlemmar i föreningen Svensk Forms företagspool känns det både rätt och angeläget att samordna våra resurser med Svensk Form för att få genomslag på den internationella marknaden och i tider av lågkonjunktur är det än viktigare. Vi deltar också som sponsor i tävlingen Swedish Design Award som sin utställning turnerar över världen. 

I tider där vi översvämmas av produkter av tveksam kvalitet och okänt ursprung känns det skönt att marknadsföra och sälja produkter i bra kvalitet med namngivna duktiga formgivare. Produkter som ofta har ett långt liv framför sig och till och med ett bra marknadsvärde om man skulle vilja sälja dem.  Jag sökte efter den populära Stringhyllan på Blocket.se och antal svar pekar på att det finns en efterfrågan av designprodukter även på andrahandsmarknaden vilket glädjer oss.


Pecha Kucha - nu i Kalmar

Pecha Kucha i Kalmar! Det var med stor nyfikenhet vi på designonline.se  besökte Kalmar Konstmuseum denna mars- kväll. Inte nog med att denna afton förlades till Kalmars nya konstmuseum utan att programmet var en Pecha Kucha.

Pecha Kucha i Kalmar Mars 2009


Pecha Kucha (definition) sprider sig över världen som en annorlunda och gemytlig form där alla kan möta formgivare och designers som berättar om sitt arbete. Ursprungligen kommer idén från Japan och den har sedan spridit sig över världen och blivit mycket populär.

Det går till så att varje formgivare visar totalt 20 bilder och varje bild visas i 20 sekunder. Tempot blir rappt och många gånger väldigt roligt och underhållande. Bredden är stor och det är också det som är så kul. Man vet aldrig vad som komma skall. 

Kalmar Konstmuseum var fullsatt och med Svensk Forms VD, Ewa Kumlin som moderator fick vi lyssna till bland andra Erika Lagerbielke, formgivare med nya mål och material, Staffan Bengtsson, chefredaktör på tidningen FORM och Jonas Lindström, fotograf för bl a Orrefors Kosta Boda.

Efteråt samlades många i den angränsande restaurangen Byttan och njöt av sorlet och en öl. Vi ser nu med tillförsikt fram emot fler Pecha Kucha i Kalmar. I Göteborg fick man byta lokal snabbt då ryktet spred sig snabbt om hur det är att vara på detta evenemang. Vi hoppas på samma succé i Kalmar.

hits