Rapport från Möbelmässan i Köpenhamn

Kort rapport från Möbelmässan i Köpenhamn

DesignOnLine besökte möbelmässan i Köpenhamn i förra veckan. Det var med stora förväntningar vi anlände till Bella Center för att "kasta oss" över alla utställare och intressanta produkter, nya som gamla.

När dagen var slut kunde vi pusta ut och konstatera följande. De varma och syrliga färgerna tycks vara populära i många sammanhang. Vi såg bland annat härlig keramik i nya former. På möbelsidan har det inte hänt så mycket, det mörka och spatiösa förefaller fortfarande gälla med valnöt, i viss mån ek och djupa soffor.

Bland det nya fanns en fåtölj där ryggen hade formen av ett eklöv med tillhörande fotpall i form av ett ekollon. Formgivarna var mycket entusiastiska och fulla av tillförsikt.

I övrigt kändes mässan på Bella Center lite tunn, stora utställningsytor gapade tomma och flera utställare hade fått ytor till starkt reducerade priser. Mot bakgrund av det kan man förstå varför det ofta talas om att möbelmässan i Stockholm är den som numera är ledande. Men Bella Center är en härlig mässanläggning som har en stor potential även om den denna härliga vårdag var lite öde.


hits