Kronan på verket, Varför design, Vida konsthall och GLOBAL ART GLASS 2005

Design evenemang som kan avnjutas i sommar i Småland och på Öland. Ibland kan man förvånas över antalet design utställningar på en relativt liten yta, men är det designår så är det.

För den intresserade så kan man konstatera att det finns massor av uppslag av aktiviteter när tillfälle ges. Varför design är en vandringsutställning i regi av Svensk Form Småland och SVID. Tillsammans med Designcaféer och boken Design Småland vill man öppna för nya upplevelser och samtal. I utställningen har man bland annat intervjuat företagsledare, formgivare och industridesigners om deras syn på design. Fokus ligger på nutid och framtid och bland de deltagande företagen finns Playsam, Källemo, ZERO, Jesper Design mfl. Ta tillfället i akt om du har en möjlighet.

På Kalmar Länsmuseum pågår Kronan på verket. Ett kvarts sekel av design med flera av landets intressanta formgivare och deras produkter presenteras. Här finns Mats Theselius två fåtöljer Bruno och Elektra, soffa och bord ritat av Anna Kraitz och Jonas Bohlins betongstol Concrete. Utställningen pågår till den 3 augusti. Njut av ett besök om du har en möjlighet.

Även på Öland kan man hitta godbitar. Vida museet och glasutställningen på Borgholms slottsruin på Borgholms slottsruin. På Vida hittar du Ulf Trotzig, Bertil Wallien och Ulrika Hydman-Wallien. En fantastisk anläggning högst upp på landborgen med utsikt över Kalmarsund. Intill kan man äta gott, bo bra på Halltorps Gästgiveri och kanske också slå några slag golf på Ekerum. I slottsruinen samlas många fina glaskonstnärer och deras verk, mycket intressant och väl värt ett besök.

Jag önskar dig trevlig design sommar


hits