E-handel slår rekord 2007Designonline växer med 100%


Designonline.se har slagit rekord i årets julhandel och mängder av både nya och gamla kunder har handlat julklappar av oss. Ökningen för året ligger på nästan 100% jämfört med 2006. E-handeln i övrigt förefaller öka med cirka 30% enligt HUI, Handeln Utredningsinstitut.  Vi tolkar siffrorna som om vi har ett bra förtroende i marknaden vilket gläder oss mycket.


Måndagen den 3 december var den tuffaste dagen för oss där all personal fick rycka in i tomteverkstaden för att packa och slå in paket. All yta upptogs av paket och personalen sprang om varandra för att kunna hålla jämna steg med orderingången.


Glädjande har vi under året också haft en stark ökning av företagskunder som märker hur bekvämt och smidigt det är att handla av oss. Möbelförsäljningen ökar trots att många belackare inte uppfattar det som en produktgrupp som lämpar sig för e-handel.

Till viss del kan jag förstå det. När det gäller stoppmöbler så är det naturligt att kunden gärna vill provsitta men andra möbler som bord och olika mindre möbler kan med fördel köpas på nätet.


Julhandeln är nu i stort sett över för e-handelsföretagen och många av oss tar ledigt några dagar. Jag hoppas att du har en fin jul med tid för omtanke om familj och vänner.

Vi hörs kanske längre fram då jag tänkte lätta lite på tankarna om framtiden och Designonline.se


God Jul!


 

image10

Nytt grafiskt gränssnitt, förbättrade funktioner hos Designonline

Tisdagen den 11 december lanserar Designonline ett delvis nytt gränssnitt. Det nya gränssnittet innehåller en tydligare grafik och förbättrad funktionalitet för alla besökare. Över 50 förbättringar i stort och smått har genomförts och vi hoppas att du som kund och besökare kommer att uppskatta det.

Arbetet med att förbättra design och flöden pågår jämt och flera stora projekt genomförs de närmaste året. Ibland byter vi utseende på en liten knapp och ibland är det större saker som sker. Många kanske tror att det är enkelt att driva e-handel, och en del som har programvara för e-handel säljer också in detta som argument. Min uppfattning är att det är mycket svårare än de allra flesta tror.


Vi tar ofta hjälp från internationella experter inom flera områden. För några veckor sedan deltog jag i en internationell konferens i Barcelona. Konferensen handlade om användarvänlighet med fokus på textinnehåll och interna sökmotorer. Det är så mycket man behöver tänka på och så mycket man kan göra för att det ska bli bättre och enklare för besökarna.


När jag lämnade konferensen var jag uppfylld av idéer och tips att direkt hugga tag i. Samtidigt fylls jag av en stor ödmjukhet inför arbetet. Att ta fram en riktigt bra webbplats ur användarsynvinkel är en verklig utmaning. Dock vill jag att du ska veta att vi ska göra vårt allra bästa för att bli den mest användarvänliga webbplatsen du kan tänka dig.


Därför vill jag be dig komma med synpunkter på förbättringar, ris eller ros. Hjälp oss gärna att vi riktigt, riktigt bra på användarvänlighet. Skriv några rader direkt till mig på [email protected] eller kommentera i bloggen om du hellre vill det. 



PS. Har du problem att hitta rätt julklapp?
Ge bort ett presentkort från oss. Då kan du vara garanterat säker på att mottagaren blir nöjd. 


image8

 

hits