Designonline på scen i Svenskt Näringslivs framtidsmöte

Designonline deltog i organisationen Svenskt Näringsliv årliga framtidsmöte som i förra veckan genomfördes i Globen. Programmet var som vanligt gediget och på talarlistan stod bland andra finansminister Anders Borg och Margot Wallström, vice ordförande i EU kommissionen.


Jag var inbjuden delta på stora scenen för att tillsammans med två andra företagare ge vår syn på hur man kan tänka nytt och annorlunda. Därtill höll jag två kortare seminarier om nya kommunikationsmöjligheter för företag med tonvikt på Internet och global handel. Det kändes smickrande att vara inbjuden och få delta på detta vis.


Att möta andra företagare, i andra branscher än sin egen är både nyttigt och lärorikt. Så många fantastiska kollegor som varje dag når framgång genom hårt arbete, uppfinningsrikedom och smarta lösningar. Jag är övertygad om att många nya idéer föds just i dessa situationer. Ofta söker man efter nya grepp i sin egen värld medan andras verkligheter kan erbjuda andra tänk och andra lösningar som kan revolutionera det egna arbetet.


En av mina favoriter är SouthWest Airlines som sökte efter nya arbetssätt för att korta tiden för flygplanen på marken. Genom att i detalj studera hur McLarens Formula 1 stall gjorde i depån fann de lösningen som gjorde att flygbolaget kunde effektivisera sitt arbete och skörda stora framgångar. "Think out of the box" (definiera) som Volvo sa i reklamen.


Detta är inte det enda sättet Southwest tänker annorlunda. Förundras över deras legendomspunna styrelseordförande Herb Kelleher löser en intrångstalan "The malice in Dallas" på sitt alldeles egna och högst speciella sätt. Tala om att tänka annorlunda!!

Framtidsmötet var mycket givande och det andades mer hopp än förtvivlan bland deltagarna. Som en deltagare sa "företagare är alltid positiva och optimistiska, det ligger i naturen"


Även om hårt arbete ligger framför oss så kommer det ut mycket gott av en lågkonjunktur. Min egen uppfattning är att det är nu man ska konsolidera sitt företag, se till att rutiner skärps, rationalisera och tänka nytt. På så vis kan företaget gå starkt in i nästa uppgång och dra maximal nytta av den.


Kommentarer:
Postat av: professional editing

This is a good idea I am sure! It is important to think at design idea!


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits