FORMEX 2008, designonline.se på inredningsmässa

designonline.se besökte FORMEX förra veckan för att se vad som är på gång i design Sverige. Som vanligt var det roligt att träffa leverantörer och andra affärskontakter, fulla av entusiasm och framåtanda, samtliga med många nyheter.

Anna Falkenmark på Contact boxen hade en ny touch på sina praktiska väggskåp för mobilladdarna. Hon berättade att de nya modellerna var mycket uppskattade av besökarna.
Skåpen finns i flera olika utföranden och är mycket populära på designonline.se  Anna berättade att hon nu har påbörjat arbetet med att ta fram några av de nya varinterna. Du kommer sannolikt att få se dem hos designonline.se

image16image14


Hos Hans Edblad, Edblad o Co visades några mycket intressanta smycken som snart kommer ut på marknaden. Jag är inte den som brukar vara så bra på det området men de nya ringarna var verkligen häftiga. Hans berättade också om sin SIDA satsning med en fabrik på Sri Lanka där hans tillverkning stod för 80% av fabrikens omsättning.

För mig låter det som en verklig god gärning där man som småföretagare kan lägga egen tillverkning i ett utvecklingsland och dessutom direkt se effekterna av det. Företaget på Sri Lanka har idag 20 anställda. Hans berättade också att det har varit utvecklande för bägge parter, där frågor som kvalitet och annat har varit fokus.

Bland annat har personalen på fabriken i Sri Lanka varit på besök i Sverige för att få en egen uppfattning om konkurrensen mellan leverantörer och kraven hos slutkunderna. Kunskaper att få med sig hem för att använda i tillverkningen i hemlandet.

Smycken från Edblad & Co på gång...


image24image23


I år kändes mässan inte så hektisk som vanligt trots att besökssiffrorna var de samma som förra året. Flera leverantörer rapporterade dock en fin orderingång även om en del kände en viss försiktighet att beställa. 

Kanske håller man lite mer i plånboken just nu då det är allmänt oroligt på marknaderna världen över. Å andra sidan kändes det också bättre att få lite tid över hos varje utställare för att diskutera utan att känna stress eller märka att de tittar över axeln efter nästa kända ansikte.  


Nu återstår det en del arbete att plocka upp alla uppslag och idéer vi fick innan vi rusar vidare till Formland mässan i Herning, Danmark och Stockholm Furniture Fair i början av februari.


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits