Stockholm Furniture Fair 2008 designonline.se har sett nyheterna!

www.designonline.se besökte årets möbel och ljusmässa i Stockholm i veckan. Det var en extra spännande mässa med många nyheter, en mässa med spänst och energi. Trots illavarslande lågkonjunktur i antågande föreföll de allra flesta mycket positiva.

Greenroom var den första anhalten. Alltid lika vitalt och överraskande med många fantastiska kreationer och förväntansfulla studenter. Vi träffade på
designgruppen ADDI från Kalmar som redan första dagen stolta utbrast "Vi har redan avtalat om den här produkten TVÅ gånger!" 


image25



Många leverantörer har också nu börjat mer på allvar att ta i miljöfrågorna och profilerar sig på olika vis. Iittala t. ex. som talar om "Lasting everyday design against throwawayism" där Kaj Franck redan för många år sedan lanserade tanken som nu är mer aktuell än någonsin. Ofta kan ett högre pris på en produkt rättfärdigas om produkten är tillverkad på ett miljövänligt sätt i bra material och med bra metoder.

Det finns all anledning att stämma in i det synsättet och köpa design i hög kvalitet som varar över tiden. Dessutom finns det ju en andrahandsmarknad för dessa saker vilket gör att även andra kan få njuta av fin design utan att behöva betala nypris.


Jag besökte också Svensk Form på Skeppsholmen och deras invigning av Charles & Ray Eames utställning av VITRA. Mycket intressant. Möbler som fortfarande håller måttet som man bara vill ha. Se bara på denna Lounge Chair från 1956. Onsdagen den 13:e februari har Svensk Form dessutom en föreläsning på Moderna museet av Eames. 
 

Elle Interiör gav Årets svenska designpris i kategorin Matta till Pappelina med sin härliga matta Maja. Vi träffade Lina Rickardsson i samband med mässan och hon var verkligen glad över priset. Vinnarna går vidare till tävlingen i Milano med garanterat mycket uppmärksamhet. Tilläggas bör att designonline.se skickar redan idag Pappelinas mattor till kunder i hela världen och vi är övertygade att mattorna kommer att fortsätta öka i popularitet utomlands. Grattis!


Avslutningsvis känner vi stor tillförsikt inför 2008. Vi planerar att ta in många av de nyheter som vi bekantat oss med under FORMEX mässan, Formlandsmässan i Danmark och Stockholm Furniture Fair. Vi har också en massa andra bra saker i "röret". En hel del andra nyheter som vi med spänning ser fram emot. Det lovar jag att återkomma med. 


Kommentarer:
Postat av: Lea

Jag tycker att du har en skitfin sida! Har du ork så slå även ett öga på min :D.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits