Designonline växer med 65% andra kvartalet 2008

Under sommaren är det eftertänksamhetens tid. För mig innebär det tid att reflektera, känna efter och dra slutsatser både privat och i jobbet.  Ibland kommer det en snilleblixt och ibland idéer som man kan dra nytta av. Det känns roligt att vara tillbaka i selen och jag vet att vi har en spännande höst framför oss.

I tidningarna kan man läsa att konjunkturen är på väg ned och att människor håller hårdare i plånboken.  Åt vilket håll är vi på väg? Å ena sidan talar regeringen om skattelättnader och å andra sidan talar Riksbanken om en högre räntebana. Den ena slänger in några vedträn i elden och den andra pytsar på vatten! Det verkar ju minst sagt osäkert. Hur går det för e-handeln då?

Jo, I dag släppte Posten och HUI en e-handelsbarometer som pekar på drygt 21 % tillväxt i E-handeln under 2 kvartalet 200. De bedömer också att tillväxten kommer att fortsätta.  Informationen från
HUI och Posten gläder oss och alla andra som är i branschen. Allt fler handlar på nätet, handlar oftare, mer och i nya branschavsnitt. Sammantaget tror vi att e-handeln har en underliggande tillväxt på minst 20-30 % per år fram till 2012. En rapport från det ansedda institutet Forrester Research uppskattar att andelen e-handel av den totala detaljhandeln i USA kan uppgå till 30 % år 2030.

Alla vet att det är svårt att veta något om framtiden men om bara hälften av dessa 30 % infrias så har e-handeln som distributionskanal en strålande framtid. Särskilt mot bakgrund av att e-handelns andel av den totala handeln idag endast motsvarar ca 4 %.

Designonline egen tillväxt är för närvarande ca 65 % jämfört med förra året.  Andelen utländska kunder ökar och vår tyska webbplats utvecklas glädjande i nivå med våra planer. När vi nu går in i hösten så gör vi därför med stor tillförsikt. I september startar vi ett nytt kraftfullt affärssystem med avancerade möjligheter att ta hand om tillväxtens alla medföljande problem.  Det nya systemet kommer att kunna erbjuda aktuella lagersaldon i webbplatserna, angivna leveranstider och back office funktioner som sammantaget kommer att hjälpa oss att rationalisera och effektivisera våra processer både internt och mot kund. 

Vi ser också fram emot FORMEX mässan i denna vecka. Där vi kommer att träffa många av våra leverantörer och se deras nya produkter, vilket alltid är lika spännande. Därefter kommer vi att arbeta hårt för att du ska få se många nya och spännande produkter hos designonline under hösten. 

Under augusti har vi flyttat in i nya lokaler och utökat vårt lager. Våra nya utrymmen passar oss perfekt och vi har nu möjlighet att växa minst 1,5 år utan att behöva fundera på lokalbehov. Vi flyttade in förra veckan och det blir riktigt trivsamt. Det är 6:e gången vi flyttar företaget sedan 2002.

Kommentarer:
Postat av: Titii

Trevlig läsning,älskar följa allt som händer inom design mm

Kram Titti


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits